TÜRKİYE´NİN EN BAŞARILI 100 OKULU ARASINDAYIZ

GÜNDOĞDU KOLEJİ TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI 100 OKULU ARASINA GİRDİ
17/08/2011

GÜNDOĞDU KOLEJİ TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI 100 OKULU ARASINA GİRDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim Okulları Destekleme Projesi kapsamında yapılan çalışmada Türkiye’nin en başarılı okulları seçildi. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8.sınıf Ortaöğretime Yerleştirme Okul notlarına göre yapılan çalışmayla belirlenen ilk 100 okul içerisinde hiçbir devlet okulu yer almazken Özel Gündoğdu Koleji Türkiye’nin en başarılı 100 okulu arasında 95. sırada yer aldı. Türkiye’nin en başarı 100 okulundan biri olan Özel Gündoğdu Koleji’nin Müdürü Güven Öten konu hakkında şöyle konuştu: “Türkiye’de 67.000 ilköğretim okulunun ve onbeşmilyonun üzerinde ilköğretim okulu öğrencisinin olduğunu düşünecek olursak okulumuzun elde ettiği başarının değeri ve önemi çok daha iyi anlaşılacaktır. Bu başarımız kuşkusuz öğretmen öğrenci aile üçgeninde yıl boyu yaptığımız özverili çalışmaların bir sonucudur. Konya’nın ilk Türkiye’nin yedinci özel okulu olma ünvanını taşıyan ve Konya’nın markası olma gururunu taşıyan Özel Gündoğdu Koleji’nin eğitim öğretim alanında Türkiye’nin en başarılı okulları arasında olması bizi ayrıca gururlandırmaktadır. Başarıda emeği geçen tüm öğrenci öğretmen ve velilerimizi kutluyorum.” Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan da özel eğitim kurumlarının başarısının öğretmen seçiminden kaynaklandığını belirterek “Özel Okullar öğretmenlerini seçerken kılı kırk yarıyorlar. Performansı yeterli olmayan öğretmeni çalıştırmıyoruz. Özel Okul başarılı olduğu sürece yaşar.” şeklinde konuştu.