Avrupa´nın 5ÜlkesindenMisafirlerimiziAğırladık

AVRUPA’NIN 5 ÜKESİNDEN MİSAFİRLERİMİZİ KONYA’DA AĞIRLADIK
03/10/2011

GÜNDOĞDU KOLEJİ AVRUPA’NIN 5 ÜKESİNDEN MİSAFİRLERİNİ KONYA’DA AĞIRLADI

Gündoğdu Koleji Avrupa Birliği Comenius Programı kapsamında hazırlamış olduğu “21.Yüzyılın Problemleri” konulu projesi için Almanya, Fransa, İspanya, Polonya ve Romanya’dan gelen misafirlerini 29 Eylül 4 Ekim tarihleri arasında Konya’da ağırladı. Şehrimizde 5 gün kalan 15 öğretmen ve 11 öğrenciden oluşan Comenius grubu proje toplantılarının yanı sıra ülkemizin ve şehrimizin güzelliklerini tanıma fırsatı da buldular. Yabamcı öğrenci ve öğretmenler proje’nin ilk gününde Özel Gündoğdu Koleji öğrencilerinin kendileri için hazırladıkları programı büyük bir hayranlıkla izlediler. Yüksek Hızlı Tren ile Ankara’ya giden Avrupalı konuklar ve kendilerine eşik eden Özel Gündoğdu Koleji öğrencileri Anıtkabir’e çelenk koydular ve saygı duruşunda bulundular, tarihi birinci meclis ve TBMM’ye ziyaretler gerçekleştirdiler. Konya programı kapsamında başta Mevlana müzesi ve Sille olmak üzere tarihi ve turistik yerleri görme şansını yakaladılar. Ziyaretin son gününde Konya Valililiğinde Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı tarafından kabul edilen ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin’i makamında ziyaret eden yabancı heyet Konya’dan yeni dostluklar ve çok güzel anılarla ayrıldılar. Özel Gündoğdu Koleji Avrupa Birliği projeleri hakkında bilgi veren Okul Müdürü Güven Öten: “Gündoğdu Koleji kurulduğu günden beri yabancı dil eğitimine büyük önem vermektedir. Bu kapsamda Avrupa Birliği projelerini de çok önemsiyoruz. Okulumuz 2006 yılından bu yana Avrupa Birliği projelerinde aktif şekilde yer almaktadır. Bugüne kadar 45 öğrencimiz ve 12 öğretmenimiz projeler kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerine çalışma ziyaretleri gerçekleştirdiler ve misafirlerimizi ülkemizde ağırladılar. Bu sayede hem yabancı dillerini geliştirme imkânı buldular hem de yeni dostluklar edindiler.” şeklinde konuştu.