Okulumuzda ikinci yabancı dil olarak İspanyolca dersi verilmektedir

9.2.2018

İspanyolca dil eğitimi programımızın ana amacı, İspanyolcayı sevdirmek ve dil kapasitesini geliştirilmektir. Bu lisanda sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma yetisine sahip olmaları öğrencilerimize aynı zamanda gibi dünyaya mal olmuş şahsiyetlerin taşıdığı kültürel zenginliğin kapılarını açmaktadır.

Uygulanacak metodoloji farklı zeka teorilerini dikkate alarak verilmektedir. Bu bağlamda şarkılar, filmler, videolar, okuma metinleri, resimler, el sanatları, tiyatro, oyunlar aracılığıyla aktif bir yol izlenmektedir. Bu şekilde öğrencinin bütün duyularını kullanması teşvik edilerek, derse karşı duydukları ilgi ve motivasyon canlı tutulup yaratıcılıkları geliştirilir.

Gündoğdu Kolejinde ikinci yabancı dil olarak İspanyolca dersi dördüncü sınıftan itibaren öğretilmektedir. Öğrencilerimizin kendi istekleri doğrultusunda seçtikleri İspanyolca dersi (4,5,6. Sınıflar) verilmektedir.

4. sınıfta kelime dağarcıklarını geliştiren, kendilerini tanıtmalarına, yalın açıklamalar yapmalarına ve basit cümle kurmalarına olanak sağlayan bir program çerçevesinde dersler verilmektedir. Öğrencinin en yakın çevresi olan( aile, ev, ve okuldaki konuları ele alan üniteler,) yapıcı bir şekilde dönem sonuna kadar işlenmektedir.